Nemocnica A. Leňa sa s novým vedením stabilizovala

01.04.2008 Humenné

Humenné 1. apríla (TASR) - Nemocnica Andreja Leňa v Humennom je po roku pôsobenia ako nezisková organizácia s novým manažmentom stabilizovaná a začala s investovaním.
\"Prešli sme reformami v hospodárení a zefektívnili sme činnosť oddelení nemocnice. Liekov a spotrebného materiálu sa spotrebovalo menej, a to bez dopadu na poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti, \" uviedol dnes na tlačovej besede riaditeľ nemocnice Miroslav Melo. Dodal, že spomínané zariadenie skončilo rok pred vstupom nového manažmentu so stratou vyše 20 miliónov korún (613 854,7 eura), dnes je bez dlžôb a má vyrovnané hospodárenie.
Nemocnica vlani preinvestovala z vlastných zdrojov 4,3 milióna korún (131 978,76 eur) na nový mamograf a lampu pre CT. Ďalší milión (30 692 eura) si vyžiadala nutná výmena okien a dverí, pol milióna (15 346 eura) vrazilo zariadenie do nákupu špecializovaných zdravotníckych zariadení a materiálu. Podľa Mela je veľkým úspechom aj zvýšenie platov zamestnancov v priemere o viac ako 10 percent.
V tomto roku počíta humenská nemocnica so zriadením troch až päť lôžok jednotky intenzívnej starostlivosti. Určené budú pre chirurgické oddelenia a traumatológiu, čím dôjde k zabezpečeniu kvalitnej pooperačnej starostlivosti po náročných chirurgických výkonoch. Predpokladané investície sa vyšplhajú na vyše päť miliónov korún (153 463,67 eur).
Spomínané zdravotnícke zariadenie poskytuje svoju činnosť pacientom so spádovou oblasťou až pre 120 tisíc obyvateľov regiónu Horného Zemplína.
Nemocnica A. Leňa v Humennom je nezisková organizácia, ktorej zakladateľom je spoločnosť Spoločné zdravotníctvo, a. s. Ide o spoločný podnik Prešovského samosprávneho kraja, ktorého podiel predstavuje 34 percent a spoločnosti Svet zdravia s podielom 66 percent, ktorá je súčasťou skupiny J&T.
 

Vyberte región